Scott’s Ingin Menyokong Imuniti, Pertumbuhan & Perkembangan Kanak-Kanak

Petaling Jaya, 19 November – Setiap ibu inginkan anak mereka membesar dari segi fizikal, mental dan emosi. Mereka sentiasa mencari jalan untuk memberikan nutrien bagi perkembangan yang sihat. DHA adalah blok binaan utama untuk otak dan retina yang turut menyumbang kepada perkembangan otak dan mata yang normal. Scott’s Gummies dengan DHA membantu ibu membekalkan DHA untuk anak-anak mereka.

Scott’s, dipercayai oleh setiap generasi ibu, bermatlamat untuk menyokong imuniti, pertumbuhan dan perkembangan anak-anak. Ia terus memperkenalkan nutrien dalam bentuk dan format yang menarik untuk kanak-kanak. Scott’s memperkenalkan, pelbagai jenis Gummies yang menarik dengan DHA, dengan 3 perisa lazat dalam satu botol.

“Scott’s adalah No. 1 di Semenanjung Malaysia untuk kategori Makanan Tambahan Kanak-kanak dan Vitamin C (Kanak-kanak). Anak-anak sangat cerewet tentang pengambilan makanan atau makanan tambahan. Mereka mempunyai pilihan rasa mereka sendiri. Oleh itu, amat penting untuk memastikan nutrien disediakan dalam format yang menyeronokkan dan menarik bagi mereka. Kami juga ingin memastikan bahawa mereka dapat menikmati Scott’s Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa dan mendapatkan nutrien sekerap mungkin,” tambah Bryan Wong, Pengurus Besar, Penjagaan Kesihatan Pengguna GlaxoSmithKline (Penjagaan Kesihatan Pengguna GSK).

Scott’s Gummies dengan DHA dalam pelbagai perisa buah, seperti strawberi, oren dan blackcurrant, mengandungi semua kebaikan dalam satu botol/pek. Ketiga-tiga rasa menarik ini terdapat dalam tiga bentuk berbeza, ikan, sotong dan ketam. Ia disediakan dalam pek/botol dengan rasa yang disukai kanak-kanak. Namun, ini tidak menggantikan diet makanan sebenar.

Scott’s Gummies dengan teknologi DHA mikroenkapsul dengan kebaikan DHA dari minyak ikan  memberikan anak-anak rasa yang mereka suka. Selain DHA, Scott’s Gummies dengan DHA juga mengandungi Vitamin D, yang dapat membantu penyerapan kalsium dan fosforus.

Penjagaan Kesihatan Pengguna GSK bekerjasama dengan Watsons Malaysia dalam usaha untuk melibatkan pengguna untuk menikmati penjimatan eksklusif ketika mereka membeli melalui platform e-dagang Watsons. Pengguna yang membuat pembelian RM100 ke atas akan menerima hadiah percuma. Promosi hari jenama super eksklusif ini diadakan selama 3 hari dan akan berakhir pada 26 November.

Bersempena dengan pelancaran Scott’s Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa, satu sumbangan khas akan diberikan kepada Smile Train, sebuah organisasi antarabangsa yang menyediakan pembedahan pembetulan untuk anak yang dilahirkan dan/atau hidup dengan bibir dan lelangit sumbing. Smile Train akan menyalurkan sumbangan kepada sebuah organisasi yang menyokong kanak-kanak yang dilahirkan dan/atau hidup dengan bibir dan lelangit sumbing di Malaysia.

“Sebagai jenama yang menyokong pertumbuhan anak-anak, Scott’s memulakan inisiatif ini untuk menawarkan peluang kepada anak-anak dengan bibir dan lelangit sumbing menjalani pertumbuhan dan kehidupan yang sihat. Di Malaysia, dianggarkan satu daripada setiap 700 bayi didiagnosis mengalami celah bibir dan celah-celah langit-langit. Melalui inisiatif ini, Scott’s komited untuk membantu anak-anak ini menjalani kehidupan normal dengan yakin, di mana setiap kanak-kanak layak untuk senyum”, kata Bryan Wong.

Untuk setiap pembelian Scott’s Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa, RM0.50 sen akan disumbangkan ke arah inisiatif untuk membantu meningkatkan kehidupan anak-anak tempatan dengan bibir dan lelangit sumbing.

Peserta rancangan realiti, Generasi Z dan Z Power yang ditaja oleh Scott’s Gummies dengan DHA, yang kini ditayangkan di TV3 dan 8TV, hadir di acara tersebut. Mereka terlibat dalam siri permainan yang menarik.

Scott’s Gummies yang baru dengan pelbagai jenis DHA, dijual pada harga runcit yang disyorkan sebanyak RM39.50 untuk sebotol 60 biji dan RM 10.70 untuk pek 15 biji, boleh didapati di semua farmasi terkemuka.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Editorial Team
Editorial Team
We take our responsibilities seriously as a provider of free parenting resources. Our published articles are therefore written based on evidence-based information parents can rely on. Parenthood is hard. But it’s also the most rewarding. Our first goal is thus to make sure our content is concise, accurate and accessible.